LONA-dagen i Vessigebro

2017-08-27 Länsstyrelsen i Halland, Falkenbergs kommun, Falkenbergs Naturskyddsförening och Vessigebro vägsamfällighetsförening firade LONA dagen med att visa några av de fina områden som återställts i Vessigebro. En kort introduktion hölls av Jan-Åke Jacobson, Ingela Danielsson och Ingemar Alenäs. Läs mer om Naturnära Vessigebro här.

Radio P4 Halland intervjuar i direktsändning ordföranden Jan-Åke Jacobson från Vägsamhällighetsföreningen. Lyssna och läs om Radio Hallands reportage här.

Tipspromenad anordnades och vandringen startade vid Ätrasalen, gick genom den fina ekskogen, förbi Pyttebanan, utefter Ätran och målet var vid Gurkbänken och klubbstugan där det serverades korv med bröd och kaffe med kaka. 

Vinnare av tipspromenaden blev Margareta Rylander, John Öder och Lars Rylander som vann presentkort på ICA. Margareta kom närmast på skiljefrågan som var att gissa hur många ålyngel som Jan-Åke Jacobson lyft över vid kraftverket i år fram till den 24 augusti. Rätt svar var 1454 st.

Efter fika visade Jan-Åke sitt nybyggda kraftverk. Hallands Nyheters reporter och fotograf var på plats och bevakade.