Guidning

Guidningar – Föreläsningar

droppe
Vattnet livets vagga

Vi återupptar nu verksamheten med guidningar och föreläsningar. Nya inslag är från vårt deltagande i höstas i SVT Uppdrag Granskning och “Fiskarnas Rike”. Vi anpassar innehållet efter Era önskemål. Ta väl hand om varandra! Firma Inger o Ingemar Alenäs.

Föredrag 2022
Ålens hemliga liv Följ med på ålens farofyllda och slingrande resa de 800 milen från Sargassohavet till sjön Fegen. Våra ålar är ca 20 år gamla när de skall återvända till Sargassohavet för att leka. Varför är det allt färre ålar som klarar denna resa? Trots att många ålar får hjälp av både flyget och lastbilstransporter! Hur var det att jobba med Uppdrag Granskning?

Laxen, Hallands landskapsdjur Följ med på laxens spännande resa från vattnen vid Grönland till GeKås i Ullared. Känner ni laxens olika namn? Kärt barn har många namn och laxen har över 20! Hur var det att delta vid produktionen Fiskarnas Rike?

Ätran, dess kända och okända natur. Visste ni att åns vatten hyser 35 olika fiskarter. Havsnejonögat är en rundmun som fanns på jorden långt före dinosaurierna. Kungsbräken, kungsfiskaren och HM Kung Carl XVI Gustaf är några kungliga besökare vid ån.

Tonfiskens hav. Tonfisken har återkommit till Svenska vatten. Vi tar Er med på en märkning och lär mer om  dessa havets giganter.

Önskar ni ett föredrag eller en guidad vandring, välkomna att kontakta oss med Er förfrågan. Vi är lyhörda för Era önskemål.

Guidningar 2022
Ätran – Hertingprojektet
Guidning “Kungastigen” 1,2 km runt forsen
Guidning Hertingforsen 3 (klicka för att läsa mer)
Läs mer: Hertingprojektet det goda exemplet 2

Upplevelsen designas av naturen, så var beredd på överraskningar!
Vi tar gärna med fika och gott humör men vi lämnar stress och media bakom oss för någon timma i en grön och skön natur.

Länk till hemsidan “Välkommen till Falkenberg” Destination Falkenberg.

NATUR -RUTAN
(Palindrom som även förekommer i gensekvenser dvs. kan läsas från båda håll med samma resultat)
Falkenbergs Naturguide källa till inspiration
Ätran och vandringsfisken mer inspiration
Hertingforsen goda exempel 

Strömstare IMG_8891 - kopia2015-02-13 Strömstare Gruebäck, Falkenberg