Besökscentrum vid Herting

2021-05-04 Falkenbergs Destinationsbolag framlade hösten 2018 ett bearbetat förslag om besökscentrum vid Herting. Förslaget har kommit från många motionärer med goda visioner för Falkenbergs framtid.

Det saknas inte idéer hur Falkenberg skall profilera sig för att bli attraktiva inom den alltmer växande och hållbara ekoturismen. Det senaste förslaget är att lägga ytterligare en broförbindelse till de tidigare broarna Söderbron, Tullbron, Fajansbron, Laxbron och Hertings nya GC-bro samt förslaget om bro över Garvareforsen.

Hallands Nyheters ledarsida informerar om att planerna gått långt inom de politiska leden och att investeringar på 20-25 miljoner kronor kan vara i hamn om kommunen är beredda att skjuta till sin andel. Denna investeringsvilja för positiva projekt som sätter Falkenberg på kartan är mycket glädjande. Frågan är om ytterligare en sjätte bro skulle överglänsa den unika Tullbron som symbol för Falkenberg. Denna satsning behöver dock inte utesluta Destinationsbolagets förslag om besökscentrum.

Har politiker och investerare verkligen fått information om alla motioner om ett “Laxens Hus” vid Ätrans strand. Har det informerats om Destinationsbolagets “klockrena” förslag om ett besökscentrum vid Herting? Investeringar är redan gjorda i Halland som “Laxens landskap”. Investeringar är redan gjorda i byggnaderna som är Laxodlingsanstalten och Hertings kraftverk från 1944, underbara byggnader med mycket karaktär. Se ingressbild på förslag över utställningslokal vid Herting 2. Se bilder på förslag med besökscenter vid Laxodlingsanstalten nedan. Detta förslag för verkligen byggnadernas kulturhistoria vidare och förhindrar fortsatt förfall. Läs hela Destinationsbolagets förslag genom att ladda hem filen nedan.

Margareta Gunnarssons tidiga arkitektritade förslag på “Laxakvarium” vid Laxbron. Förslaget visar bl.a. Kafé med altan, värmestuga med pentry och vattenfall.

Läs mer här och här om tankar på “Laxens Hus” i Falkenberg.