Mattias Klum i Falkenberg

2018-04-05 Mattias Klum är en av världens främsta fotografer och äventyrare som nu efter tio år kommer på återbesök till Falkenberg. Missa inte detta unika tillfälle!

Anmäl dig till ett minnesvärt föredrag i Blackbox Falkhallen den 12 april 2018 kl 18:00. Biljetterna är dessutom gratis för deltagarna! Läs mer här

 

Mattias besökte för tio år sedan Strandbaden i Falkenberg och föreläste när Falkenbergs kommun firade 30-årsjubileum för kalkningsverksamheten. 

I år är det 40-års jubileum för Kommunen och Länsstyrelsen som gemensamt startade kalkningsprojektet Högvadsån 1978 vilket då var världens största kalkningsprojekt i rinnande vatten.  Projektet pågår fortfarande och hittills har över 150 miljoner kronor satsats i verksamheten. Utan dessa insatser hade många sjöar och vatten varit utan fisk och insekter! Fågelsången vid våra vatten hade tystnat. Landsbygden hade inte varit lika levande för den växande ekosturismen.

Därför är det nu extra kul att Mattias åter är gästföreläsare på Falkenbergs vattendag och visar sitt välgjorda bildspel som handlar om värdet av våra vatten.