Ambassadörer för Ätran

2019-04-01 Laxfiskepremiär i Ätran. Två fina ambassadörer för laxfisket fanns på plats denna soliga dag.
Laxfiskepremiären 2019-04-01 Ambassadör för fisket i Ätran.

Peter Scheffler intog laxfiskestugan där han visade sina alster i form av klassiska laxflugor och akvareller på “levande” fiskar av släktet Salmo. Peter kom direkt från den stora sportfiskemässan i Jönköping.

“- Mera engelsk än engelsmännen själva” är ett fint omdöme om Peter, och var passar hans konst bättre än i den klassiska laxälven Ätran. Man kan känna vingslagen från 1880-talet när Wilkinson och hans följe fångade över 2000 laxar på fluga i Ätran.

Vi sneglade upp mot “Dicksons pool” i Hertingforsen men den var inte uthyrd för dagen. Det skulle vara en ljuvlig syn att se Peter svinga sitt spö av splitcane i poolen.